maanantai 24. marraskuuta 2014

Mukikakku, nams!

Nyt on iiihan pakko pistää jakoon mun uusi pikaherkku! :) Harmikseni en enää muista mistä tämän bongasin, joten en voi antaa credittiä oikeaan suuntaan, mutta myönnän ettei ole oma keksintöni (olisikin!)! Tuote kulkee reseptivihkossani nimellä Mukikakku, tosin itse teen tämän mukin sijasta jälkiruokakulhoon, ettei pääse tapahtumaan mitään ikäviä ylivuotoja. Kaakka nimittäin kohoaa mikrossa melkoisesti, tosin tasoittuu/laskeutuu sitten myös hieman jäähtyessään. Tämä on tämmöinen kämäisen leipurin pikaherkku ;D Ja myös siitä kätevä, että ainekset tähän löytyy kotoa suhteellisen varmasti ihan aina :)

Mennäänpäs asiaan. Näitä tarvitset kulhon, jonkin sekoitusvälineen (itse käytän haarukkaa) ja mikron lisäksi:

   2 rkl margariinia (juoksevaa)
   ½ muna
   1 ½ rkl maitoa
   3 rkl jauhoja
   3 rkl sokeria
   2 rkl kaakaota (tummaa)
   1/4 tl leivinjauhetta

Sitten vain kaikki aineet sekaisin kupissa ja mikroon täydellä teholla n. minuutiksi. Kannattaa testailla oman mikron kanssa mikä on täydellinen aika. Oma mikroni vaatii 1 min 20 sek lämmityksen ja silloin kakku on melkein kokonaan kypsää, ei mutakakkumaista. Mutta herrrrrrkkua se on! 

En tykkää hirveämmin leipoa isoja juttuja, kokonaisia kakkuja ja piirakoita jne, koska niistä jää aina ylimääräistä meidän kahden tarpeisiin ja sitten sitä jo huomaamattaan änkee itseensä ihan turhan paljon herkkuja, ettei vain ehdi mennä pilalle. Itse asiassa melkein voisi tosin tämänkin annoksen syödä kahdessa erässä, mutta hups vaan, se on kyllä kadonnut kupistani yleensä kerralla.. "Ikävä" puolihan tässä on se, että kananmunasta jää puolet käyttämättä, joten seuraavana päivänä on iiihan pakko tehdä uusi satsi ;P


Makoisaa maanantai-iltaa 

4 kommenttia:

  1. Oooooi, näyttää superhyvältä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta on, että se myös maistuu superhyvältä! Jos haluaa hifistelemään alkaa, niin kenties voisi säätää tähän jonkun mokkapalapinnoitteen, niin olis täydellistä :P Tai kokeilla jotain minttujuttua lisätä, niin sais minttusuklaakakun.. Oooo mikä määrä vaihtoehtoja! :D

      Poista
  2. Hehee ei jää käyttämättä kun tekee kaksinkertaisen satsin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin on tietty hyvä vaihtoehto! :D Mulle tuo yksikin annos on tosin melkein liikaa ja tuo on parasta tuoreena (tai mistäs mä tiedän kun en ole epätuoreena syönyt vaan aina hotkinut kaiken samoin tein, haha!), niin oon päätynyt tuohon peräkkäisinä päivinä tekoon ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)