sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Ice Ice Baby

Kylläpäs oli kelpo sunnuntai! :) Okei, iltaa on vielä jäljellä muutama tuntikin, mutta jotenkin uskallan veikata, että loppuilta menee tylsästi kotitöitä tehden tai sohvalla löhöillen, että tuskinpa mitään merkittävää ehtii enää tapahtua :) Noh. Teoriassahan mitään merkittävää ei ole nytkään tapahtunut, mutta ihanan rento ja rauhallinen sunnuntai on takana, ja se tekee iloiseksi!

Aamulla nukuin jonnekin sinne kympin tienoille asti, ai että! Luksusta ;) Edes perjantaisena vapaapvänäni en päässyt nukkumaan niin pitkään, kun piti heti aamusta käydä heittämässä mies töihin. Otinpa siis sitten kaiken takaisin tänään :D Heräämisen jälkeen odottelin miestä kotiin harrastuksistaan, ja sitten herkuteltiin herkkuruoalla: pannulla paistettuja kalapuikkoja, keitettyjä perunoita ja kananmunakastiketta! (Juu, meillä ei ole mikään paleo/raakaruoka/vhh/härpäkeruokavalio, jos nyt tarvitsee edes erikseen sanoa ;) Mitään ei pelätä ja kaikkea kohtuudella ja toisinaan vähän kohtuuttomastikin..) Ai jestas miten se voikin olla niin hyvää..! Noh, toki voi, kun puikot on paistettu pannulla ihka oikean voin kanssa ;) Nams. Katseltiin vielä hetki ihan idioottia leffaa ja kömmittiin sitten päikkäreille, mies kun oli herännyt jo seiskan aikaan. Itse en yllätyksekseni saanut unta, ja tovin kuluttua mielessä alkoikin pyöriä houkutteleva ajatus lenkistä. Suunnittelin ja tuumin vielä hetken ja sitten vain mars :)

Olenpas iloisen näköinen :D Mutta oikeasti olin ;)

Suunnittelua lenkki vaati siltä osin, että jo aikoja sitten ostamani goretex-kengät ovat aiheuttaneet hitusen päänvaivaa. Toinen kengistä (joskus molemmatkin) on hiertänyt usein ihan hurjan kipeästi nilkasta, niin että joskus olen päässyt tekemään n. vartin kävelylenkin, ja sitten onkin jo pitänyt etsiä mahdollisimman nopea tie kotiin ja lähes linkata sinne. En ole moiseen, noinkin kivuliaaseen, ongelmaan törmännyt ikinä minkään muun kenkäparin kanssa! Olen koittanut laittaa laastareita nilkkaan, mutta aina se ei osu ihan oikeaan kohtaan tai sitten laastari lähtee lipsumaan paikaltaan, tai ei vaan yksinkertaisesti tunnu riittävän. Compeedin rakkolaastarit ovat tainneet olla ainoita pomminvarmoja, mutta aika hinnakkaaksi tulisi popojen käyttö, jos aina pitäisi olla sellainen, mahdollisesti uusikin, käytössä. Näin ollen kenkien käyttö on jäänyt aika harvoihin kertoihin. Paitsi nyt! Kitisin äskettäin asiasta siskolleni, joka kysäisi olenko kokeillut laittaa jesaria siihen hiertävään kohtaan. En tiedä oliko tosissaan vai heittikö vitsillä, mutta epätoivoissani päätin kokeilla! Jesaria en löytänyt, mutta laitoin sellaista jotain vastaavaa kirkasta "isoa" teippiä, ja hyvin toimi! :D Ei hiertymän hiertymää, ei sattunut mihinkään! OUJES! Enää tarvii löytää sellaiset mummopiikit pohjaan, nimittäin pirun liukkaat nuo olivat..


Liukkautta lisäsi tietysti vielä se, että kävin lenkillä jäällä :D Hemmetti, pitkin talvea olen (taas) katsellut kauhistuneena, kun pilkkijät menevät jäälle heti kun vaan on parikin pvää ollut pakkasta ja järven pinta on kutakuinkin jonkinlaisessa kohmeessa. Aivan järkyttävää! No, kyllähän niitä valitettavasti hukkuukin sitten ihan tasaiseen tahtiin.. Itse olen sitten vähän liiaksikin jänskätelly jäälle menemistä, vaikka houkutus onkin ollut ajoittain suuri :) Siinä on vaan jotain vapauttavaa, kun ympärillä on tilaa ja saa kävellä ihan omia polkujaan, jos ei tahdo aurattua "tietä" kulkea :) Plus tietysti tieltä poikkeaminen tuo kivasti lisähaastetta kulkemiseen, kun joutuu lumihangessä tarpomaan. Noh, tällä kertaa sitten rohkaisin itseni ja lähdin jäälle kipittelmään, kun siellä oli niin mahdottomasti populaa, että uskoin sen jaksavan kantaa myös minut :D Lopulta päädyin myös auratulle "tielle", joten jos se on sen auran kestänyt, niin sitten on jo AIVAN PAKKO jaksaa minutkin.


Tämä näky ei ollut se kaikista ihastuttavin tällä matkalla..! Mitä ihmettä tässä on tapahtunut?! :D Järjettömän vaarallisen ja hurjan näköinen "mannerlaattojen" yhteentörmäykseltä näyttävä railoke koristi varmaan vastarannalle asti. Ja tuolla vähän matkan päässä näkyy tuollainen läikkäkin, liekö siellä tullut vettä jään pinnalle?! Tämmöiset näkymät sais normaalisti mut kipittämään maalle ja vähän äkkiä, mutta tämä on onneksi näkynyt partsiltamme jo piiiitkään, joten kaipa se on jo uudelleen jäätynytkin tai jotain.. Ja näytti se jää kestävän ne muutkin ihmiset :D 

Siispä sellainen sunnuntai! Onkos muutkin joutuneet tänään ulkoiluinspiksen valtaan? :)

4 kommenttia:

  1. Mä olen kehitellyt ulkoiluinspistä mutta se on vielä kehittelyn asteella. Kaikki kamat pinkkejä nastoja myöten on tosin jo valmiina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehittely on jo hyvä alku :) Nastat ois tosi jees! Tuppaa olemaan aika liukkaat nuo mun goretex-popot.. Ihan kunnon juoksulenkkiä inspais kokeilla, mut varmaan sitä ennen ois ihan hyvä hommata jotkut nastat kyl. Pinkit kun sais niin ai että :P Mistäs oot omasi hommannut?

      Poista
    2. Ooooh mikä kauppa..! Onko ne nämä: http://www.xxl.fi/kengat/kenkatarvikkeet/nastat/nordic-grip-nordic-grip-mini-liukuesteet/p/1096178_2_style? Kerro kun oot kokeillu, että oliko niistä mihinkään :) Siis ainakin jos ovat nämä minit. Näyttää niin olemattomilta ja siltä, että katkee ekan askelluksen jälkeen, mutta toisaalta taas ovat ihanan huomaamattomat ja kevyet, ei luulis hirveämmin olevan tiellä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)