maanantai 2. maaliskuuta 2015

Kuin ninja yössä..

Tiedättehän sen tunteen, kun teet jotain vähän kiellettyä, jotain salaista? Kun saat toteuttaa itseäsi ja mielitekojasi ilman toisten tuomitsevia katseita? Entä kun lähistölle saapuu toinen ihminen, kanssaeläjä, ja joudut hetkeksi vetäytymään takaisin itseesi, takaisin tavalliseksi ja hyvinkäyttäytyväksi yksilöksi. Mahdollisen ohikävelijän kulku tuntuu kestävän ainakin ikuisuuden, etkä meinaa malttaa jaksaa odottaa sitä loppuun, jotta pääsisit jatkamaan todellisen itsesi toteuttamista. Sekunnit venyvät kuin elokuvan hidastetussa kohtauksessa, ja kun se toinen ihminen on juuri ja juuri kulkenut ohitsesi, et kestä enää vaan annat palaa koko sydämesi kyllyydestä, kaiken sen odottelun ajan tukahdutetun tunteen edestä. Palat halusta päästä jatkamaan niin kovin, että uskottelet itsellesi olevasi turvassa jo hieman ennen kuin todellisuudessa olet. 

Tällaisissa salatuissa toiminnoissa on vain se ongelma, että tietynlaisessa hurmoksessa tekee helposti virheitä. Ensimmäisellä kerralla olet supertarkka, ettet tee yhtäkään virhettä jäädäksesi kiinni, ettei KUKAAN näe. Useamman kerran jälkeen tulet aina vain itsevarmemmaksi ja itsevarmemmaksi. Lopulta jopa röyhkeäksi. Vähennät suojustasi, tulet varomattomaksi tapahtumapaikkojen suhteen - kyllä mä tän handlaan. Vääjäämättä edessäsi on tilanne, että jäät kiinni. Joku näkee. Joku saa tietää salaisuutesi. Ehkä kertoo siitä muillekin, tai sitten antaa vain pienen merkitsevän katseen - tämä jääköön meidän väliseksemme

Minä jäin tänään kiinni. Olin huolimaton. Liian itsevarma. Jätin suojukseni pois, en tarkkaillut tarpeeksi ympäristöäni. Oli kovin pimeää, se olkoon puolustukseni. En vain huomannut sitä toista. Todella rookie mistake. En ole vielä ehtinyt prosessoida tapahtunutta kunnolla, se tapahtui vasta ihan hetki sitten. Kadunko? Totta kai. Aionko vahingosta viisastuneena lopettaa toimintani? En usko. Jatkossa aion vain olla huolellisempi, varovaisempi, parempi. Ehkä pidän kesän taukoa ja palaan ensi talvena parempana kuin koskaan.


Ai mikä on tuo paheeni? Playbackina laulaminen kaulahuivin takana julkisilla paikoilla. Fiiliksellä ja silmät kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)