keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Täytetyt letut

Innostun näköjään bloggaamaan aina kun aurinko paistaa, hah! :D Noh, aurinko nyt vaan tekee kaikesta parempaa! Tosin, nämä tämänkertaisen aiheen täytetyt letut on ihan tosi herkkuja ilman aurinkoakin :) Kaipailin kovasti jotain uutta safkaa, ja satuin törmäämään täytettyihin lettuihin. Tuumasin, notta nyt kokeillahan! Ja hyvä, että kokeilin, on ihan sikanamsseja nämä. Mies ei välittänyt noista letuista suolaisen kaverina ja tunkee varmaan jatkossa sisukset tortillalettuihin peruslättyjen sijaan, mutta mun makuun taas just nää letut on niin hassu yhdistelmä suolaisen kanssa, että se on superhyvä jo siksikin :D I know, I'm weird..

Letut tein jonkun iänkaikkisen reseptin mukaan, joka on bongattu en-muista-mistä. Ehkä jopa siitä yläasteen (joo, se oli ennen yläaste ja mun on vaikea sanoa sitä yläkouluksi.. pardon me.) köksänkirjasta? :D Enivei, ohje on niin simppeli, että jopa mäkin osaan sen nykyään melkein ilman ohjetta (aina se ohje tarvii kuitenkin kaivaa viereen varmuuden vuoksi..):

2 kananmunaa
4 dl maitoa
4 dl vettä
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1 dl öljyä

Mitään erityistä hifistelyä tämä ei tarvi, tosin itse laitan jauhot kahdessa osassa, jotta niiden vatkaaminen on helpompaa. Jostain luin, että pitäis antaa lettutaikinan vetäytyä ennen paistamista, mutta enpä ole moista ennen(kään) tehnyt :D Levyn lämpenemisen ajan se siinä vieressä seisoo, sit alkaa paisto heti vaan kun voi (yleensä vielä vähän liian ajoissa, että siitä ekasta letusta tulee tarpeeks blondi..). Joskus muistan laskeneeni, että sain tästä taikinasta n. 16 lettua. Nyt en laskenut, enkä tiedä laskinko tuolloin oikein, mutta kai se jotain suuntaa antaa ;) Mun lettupannu on pienehkö, halkaisijaltaan varmaan jotain 20 cm, jotta saan letut ehjänä käännettyä ympäri :D


Sitten se sisus! Äärimmäisen simppeliä:

400 g jauhelihaa
1 pss original Taco spice mix (Santa Maria)
1 dl vettä
3 tomaattia
200 g herne-maissi-paprikaa
riisiä

Itse tällaisena keittiövammaisena inhoan tuollaisia epämääräisiä ohjeita, kuten "riisiä" tai "ripaus suolaa" tai muuta vastaavaa, kun ei oikein tiedä ollenkaan millaisesta määrästä siinä sitten puhutaan. Tein kuitenkin riisiä pakkauksen ohjeen mukaan neljälle (basmatiriisiä kuiviltaan 3 dl), ja siitä jäi osa käyttämättä (oli siis liikaa se..). En tehnyt mitään mittaus- tai punnitustöitä tietääkseni minkä verran jäi jäljelle, mutta varmaan joku sellainen yhden henkilön annos sitten :) Sen näkee kyllä milloin oma pannu alkaa olla täynnä tavaraa eikä riisiä enää sovi enempää :D Tein muuten ekaa kertaa ikinä mikrossa riisin..! Haha, kyllä, sellainenkin vekotin on keksitty missä moinen onnistuu. Äippä vanhana Tupperwarelaisena antoi mulle moisen (Easy Rice itse asiassa on vehkeen nimi), ja pakkohan se oli uteliaisuudesta kokeilla. Kieltämättä oli ihan hurjan paljon helpompaa antaa mikron hurista takana ja puuhailla itse tuota täytettä valmiiksi, vaikka onhan tuollainen nyt tavallaan aika turhake :)

Takaisin asiaan. Paista siis jauheliha, sotkuta mukaan Taco spice mix -pussi ja lisää desi vettä. Sekoita kunnolla ja anna hautua niin kauan, että vesi on about imeytynyt tai  muuten maagisesti kadonnut. Tällä aikaa ehdin kätevästi silputa tomaatit oikein pieniksi palasiksi :) Kun jauheliha on valmis, riisi valmis, tomaatti pilkottu ja herne-maissi-paprikan pussi avattu, sotketaan ne kaikki onnellisesti yhteen. Täytettä letulle ja ääntä kohti! NAMS! :)2 kommenttia:

  1. Mä söin koko vkl lettuja! ja itseasiassa sitä taikinaa oli niin paljon et seuraavana päivänä kelasin et mähän voin käyttää näitä burrito wrappeinä! Täytettiin niitä sitten kanalla ja jauhelihalla ynm! Ja en nään muuten kaupasta osta valmis wrappei ku teen burritoksia niin teen lettu reseptillä :)

    VastaaPoista
  2. Tuo se on kätevä juttu letuissa, että osan voi käyttää suolaiseen ja sitten jää vielä jälkkäriksikin hillon ja kermavaahdon kanssa! :P Tai jos oikein ymmärsin, niin sun tapauksessa toisin päin.. :D Ei väliä toimii miten vaan ja herkkua on!

    Pakko mainita tässäkin, että kyllä mä teoriassa osaisin käyttää tuota Vastaa-toimintoakin, jos se vaan toimisi :D Joten siitä syystä erillinen kommentti, eikä suora vastaus ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)