perjantai 21. marraskuuta 2014

I'm dreaming of a .. champagne-colored Christmas..!

Joulu-unelmointini ei suinkaan jäänyt pelkästään lampaantaljoihin ja valotähtiin, kuten eilen vihjasinkin ;) Seuraavaksi vuorossa - tadaa - joulukuusi! 

Meillä ei ole ollut joulukuusta sitten varmaan vuoden 2007, jonka jälkeen muutettiin niin minimaaliseen kämppään, ettei sinne hyvällä tahdollakaan saanut joulukuusta mahtumaan. Nyt tilaa on hilppasen enemmän, ja joko partsille tai olkkariin olis aika lailla ihana saada taas jouluinen joulukuusi valoineen ja koristeineen :) Olin ensin valkoisen tekokuusen kannalla, mutta tuo toinen puolisko oli varsin pontevasti sitä mieltä, että tekokuusta ei tähän kotiin tule, joten se ajatus hylättiin sitten :D Kuulemma kuusen perustehtävä on tuoksua kuuselta, joten tekokuusessa ei ole mitään järkeä. 

Myönnetään, niinhän se on. Mitä enemmän koristeluakin tuumin tuli kyllä itsellenikin tunne, että valkoinen kuusi saattaisi helposti näyttää - noh - liian feikiltä, ja että vihreästäkin kuusesta voi saada todella kauniin kun vain käyttää oikeita värejä. Aiemmin kuusessamme on siis ollut sitä peruskoristelua; punaiset pallot ja kultaista pörrönauhaa. Jos tänä vuonna sattuisi meille kuusi ilmaantumaan, niin sen koristelu näyttäisi (toivottavasti) tältä:


Kullahtavat pallot: Ellos
Überkimaltavat pallot: Clas Ohlson
Tähtisimpukat: Ellos
Pallosetti: Kodin1
Mattahopeiset pallot: Clas Ohlson
Hopeiset tähdet: Ellos

Eli lähinnä hopeisia, kultaisia (ei keltakultaisia!) ja shampanjan värisiä palloja (ei yhtään punaista! ;)). Eri kokoisia palluroita ja mollukoita, ja paaaljon! Joulukuusen tapauksessa pidän runsaasta koristelusta oikein kunnon jenkkimalliin. Harmi ettei Suomen kuuset vain ole ihan samanlaisia tuuheita pehkoja, ainakaan ne mitä meidän metsästä löytyy ;) Peruspallojen sekaan ujutetaan myös vähän lempimuotoani tähteä, kun kerran noin ihania tähtösiä löytyi. Pallojen ja koristeiden pinnat saavat olla erilaisia: löytyy glitteriä, kiiltävää, mattaa ja koristeltua.

LED-kynttiläsarja: Kodin1
Organza-nauha: Kranssit.fi
Joulukuusen tähti: Kodin1

Kuusi ei ole joulukuusi ilman valoja (sanon minä), joten luonnollisesti se tulee kaipaamaan niitä - ja paljon ;) Mietin perinteisten kynttilän muotoisten valojen korvaamista tällaisilla LED-valoilla, joita pitäisi tuossa pötkössä olla jopa 120 kpl. Luulisi niillä tulevan tarpeeksi valaistusta myös minun makuuni! :D Perinteisestä pörrönauhasta olen myös saanut jonkinlaisen kammon, joten sen korvaisin kauniilla organza-nauhalla. Olisin halunnut nauhaan vielä jotakin kaunista kuviointia, tuo esimerkin nauha näyttää vähän tylsältä. Toisaalta en tiedä täyttäisinkö kuusen niin pahasti noilla palloilla ja muilla koristeilla, että tuollainen tasainen, sievä ja pelkistetty nauha ei olisi ollenkaan pahitteeksi ;) Hieman leveämpi se voisi kuitenkin olla, ehkä 5-7 cm tuon 4 cm:n sijaan. Tähdeksi löysin tuollaisen melko täydellisen värisen tuuhean perustähden. Tähti on olevinaan hopea, mutta ainakin esimerkkikuvassa se näyttää juuri sopivan shampanjaiselta sopiakseen unelmakuuseeni täydellisesti!

Se on siinä! :) Vielä innostuin pohtimaan ruokapöydän kattausjuttuja, mutta en tiedä onko se jo vähän liian turhaa, kun todennäköisesti syödään jouluruoka kuitenkin jossain muualla kuin kotona.. Katsotaan jospa innostun silti pusertamaan siitäkin jotain :D

Ps. Linkit eivät edelleenkään ole yhteistyölinkkejä, ne ovat vain johdattamassa tietä niille ketkä innostuivat ideoistani :)

2 kommenttia:

  1. Kivoja ideoita. Ja kivan uuden blogin löysin täältä, pitää jäädä seurailemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että pidit! :) Mustakin tuli heti sun blogin lukija kun ihastuin siihen ihanaan valkoiseen sisustukseen! Kiva löytää uutta luettavaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)