perjantai 28. marraskuuta 2014

Tahdon.

Mulla ei ole yleensä tapana kovastikaan mekkaloida jonkun tietyn asian puolesta. Kannatan tai en kannata, vastustan tai puolustan. Teen sen itsekseni ja asiasta kovinkaan suurta numeroa tekemättä. Tämä osittain siksi, että multa löytyy usein käsittämättömän paljon ymmärrystä molemmille osapuolille. Ei toki aina, eikä varsinkaan selvissä oikein-väärin -tapauksissa, mutta silti vähän ehkä liiankin usein. Ymmärryksen löytyminen ei muuten sitten ole sama kuin että hyväksyy molemmat kannat, vaan se liittyy siihen että ymmärtää ne ajatukset molempien puolien takana. 

Joka tapauksessa, nyt on eräs ajankohtainen asia, josta mulla on kristallinkirkas mielipide, enkä epäröi ilmaista sitä missään. Tunnen asiaa kohtaan jostain syystä ERITTÄIN vahvasti, enkä tällä kertaa kykene ymmärtämään vastapuolta tai heidän ajattelutapaansa. Okei, kykenen ymmärtämään, että joitakin ihmisiä voi pelottaa ihan hurjasti vieraat asiat, mutta en ymmärrä sen käyttämistä tekosyynä pysyä omalla kannallaan.

Kyseessä on tasa-arvoinen avioliittolaki. En kykene käsittämään, että asiasta pitää vieläkin jankata. Miksi? Miten joku voi olla tällaista vastaan? Kaikki vastalauseet on kaadettu niin moneen kertaan, miksi tämä on edelleenkin issue? En suostu uskomaan, että minun maani on niin inha, ettei anna ihmisten avioitua keskenään jonkin niinkin naurettavan perustelun takia kuin "ne on samaa sukupuolta". No iiik. En voi kuin toivoa, että päättäjät ovat tänään viisaampia kuin pitkään aikaan, ja tekevät Sen Oikean Päätöksen. Ja sen jälkeen me saamme kaikki rakastaa ja sitoutua rakkaimpiimme huolimatta heidän sukupuolestaan


Suosittelen lämpimästi lukemaan masinoijan mahtavan tekstin Avoin kirje sukupuolineutraalin avioliiton vastustajille, sekä Juhani Mykkäsen kolumnin. Niissä on kirjoitettu perustelut niin paljon paremmin kuin minä osaisin ikinä kirjoittaa. Toki upeita tekstejä on pilvin pimein, mutta luonnollisesti kaikkia en saa yhteen postaukseen mahdutettua :)

Jos tästä kaikesta kohkaamisesta haluaa jotain positiivista etsiä, se on ehdottomasti se, että kaikessa tässä tiimellyksessä on saanut konkreettisesti huomata kuinka ihania ihmisiä maailmaan mahtuukaan (toki myös valitettavasti sen kolikon kääntöpuolen on saanut nähdä). Sydämeni sykähtää joka ikinen kerta, kun näen erityisesti heteron puolustavan tätä lakiesitystä, koska se kertoo heidän olevan ihmisiä, joilta riittää välittämistä myös sen oman napansa ulkopuolelle. Tämä asiahan ei käytännössä vaikuta heteroihin mitenkään, mutta se, että joku tahtoo nousta barrikadeille täysin itsestään liittymättömässä asiassa, taistella toisten oikeuksien puolesta.. se on niiiiiin hienoa se.

Edit: Mikä ihana päivä! Värikästä viikonloppua kaikille 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)