tiistai 18. elokuuta 2015

Ihana hirveä pikasalaatti

Tiiättehän kuinka joskus joku juttu, vaikka laukku, voi olla niin hirveä, että se on jo oikeastaan aika magee? :D Ei tarvitse huolehtia, en ole jakamassa reseptiä salaattiin, joka maistuu hirveältä, mutta ainesosat ensimmäistä kertaa kuultuani olin ainakin itse vähintäänkin hieman kyseenalaistava sen maun suhteen. Mutta koska tää on vaan niin mielettömän hyvää ja kivaa vaihtelua ns. perinteisiin salaatteihin, niin haluan jakaa tämän kuningasidean :) En tiedä mistä se on lähtöisin alun perin, mutta siskoni mies on siitä äipälleni joskus aikoinaan puhunut ja sen jälkeen se on jäänyt sekä äipän että mun käyttöön. Tosin, jos tässä ei ole minkään sortin salaattia, niin voiko puhua salaatista? Mikä tekee salaatista salaatin??

Maun lisäks tän hyvänä puolena on se, että juuri mitään ei tarvitse tehdä ja se on valmista :) Yksi hyvistä puolista on myös se, että ei tarvitse mittailla määriä, kunhan laittelee oman silmän mukaan! Kyllä, normaalisti inhoan tällaista vapautta kokkailussa, mutta tällä kertaa on kyse oikeasti vain makuasioista, joten tässä se vapaus oikeasti vain helpottaa :) Mutta pidemmittä puheitta, tässä ne neljä (vain neljä!) ainesosaa, joista jostain kumman syystä syntyy äärimmäisen herkullinen kombo:

         raejuusto
         varsiselleri
         ananas
         rusina

Tadaa! Näistä se tulee, helppoa eikö? :) Ei tarvitse kuin pilkkoa sellerit ja ehkä ananakset, jos kaapista löytyy vaan viipalemuodossa.. Pienenä vinkkinä voisin sanoa, että rusinoita ei ehkä tarvitse laittaa ihan yhtä paljoa kuin kaikkea muuta, sillä ainakin itseäni ne alkaa loppupeleissä ällöttää jos niitä tulee liikaa. Raejuustoa suosittelen laittamaan paljon, siitä saa hyvät protskut :) Ananasta ja selleriä laittaisin varmaan suurin piirtein yhtä paljon molempia. 


Onko kukaan eksynyt maistamaan moista makuyhdistelmää aiemmin? Entä löytyykö takataskusta muita reseptejä/makuyhdistelmiä, joita ensin kammosit ja lopulta se maistuikin herkulta? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)