torstai 22. tammikuuta 2015

Me and music, part 1

Apua. Mulla olikin tästä aiheesta niin paljon sanottavaa, että se piti pätkiä useampaan eri settiin :D Ha. Tätä tapahtuu suht harvoin :D Kas tässä ensimmäinen osa.

***

Tiiättekö, mulle on yksi asia aika lailla ylitse muiden tässä maailmassa (erinäisiä ihmisiä ei lasketa ;)). Musiikki. Oon vaan ehkä vähän erilainen musadiggari, kuin mitä semmoisista ensimmäisenä ja stereotyyppisenä mielikuvana mieleen tulee. En esimerkiksi (häpeäkseni) edes oikein tiedä tai tunnista eri musalajeja. Mikä on housea, mikä trancea? Onko "elektroninen musiikki" näiden molempien jokin yläotsikko, vai jotain ihan muuta? :D Tähän tapaan. En myöskään erityisen laajasti tiedä indie-artisteja (voiko näin sanoa ees? :D). En käy levykaupoissa hengailemassa aikani kuluksi, enkä ole koskaan ostanut LP-levyä. (Liekö olen sellaista koskaan kuunnellutkaan..) Eri artistien albumeista mulla ei ole mitään hajua, ei nimistä, ei niiden lukumäärästä, saatika että millä albumilla jokin loistobiisi on ilmestynyt. 

Vaikka en oikein sovi perinteiseen musafriikin malliin, niin kyllä elämä ilman musiikkia tuntuisi aika lailla mahdottomalta. Mitä sitten tekisin silloin kun on tylsää? Mistä muistaisin eri elämän hetkiä ja aikakausia? Miten jaksaisin lenkkeillä enää koskaan varttia pidempään? Mistä saan helpotusta kun on paha olla? Miten selviäisin 8 h:n työpäivistä mieleltäni terveenä? Töistä tulikin mieleeni pieni hassu yksityiskohta: pomoni ei juurikaan välitä musiikista ja onkin todennut, ettei hänen elämäänsä liikauttaisi ollenkaan vaikka kaikki musiikki kaikkoaisi maailmasta. Hah! Niiiin vieras ajatusmaailma mulle, että se on jo ihan hurjan kiehtovaa :)


Eilen illalla nukkumaan mennessäni päässäni pyöri Dire Straitsin Sultans of swing. Palasin heti muistoissani 9. luokan jälkeiseen kesään. Oih, oli lämmintä ja aurinkoista, olin ensimmäisissä kesätöissäni kunnostamassa kerrostalojen pihoja. Hauskana pienenä kuriositeettina kerrottakoon, että olen mahdollisesti ollut laittamassa kuntoon juuri tämän nykyisen kotitaloni pihaa, nimittäin ihan näillä alueilla olimme puuhastelemassa :) Ympyrä sulkeutuu jne :D Pointtinani oli kertoa, että erilaiset biisit (samoin kuin tuoksut!) ovat hyvin vahva tekijä muistini toimimisessa, tietyt biisit herättävät hyvin vahvoja muisteja ja muistikuvia, jotka muutoin ovat saattaneet olla jo unholassa. Myös ajatellessani tiettyä ikää tai elämäntilannetta, saattaa mieleen pulpahtaa monia biisejä, joita silloin innoissani kuuntelin. Se on hauskaa :)


"Kerään" uusia biisejä jatkuvasti. Mulla on varmaan aina ollut puhelimessa lista, johon kerään kuulemiani hyviä biisejä muistiin. Aikana ennen älypuhelinta luonnosviesteissä, onneks nykyään on kätevät muistiotoiminnot jne :D Vähänkö keljutti kun viime kesän reissujen jäljiltä onnistuin tuhoamaan tuon muistioviestin..! Aaarrghh! Kaikki ne biisit, joita olin kesäreissulla semituntemattomiltakin tyypeiltä kysellyt katosivat taivaan tuuliin :/


Tekstin kuvituksena poseeraa muuten uudet lemmikkini, kuulokkeet :D Valkoiset, toki ;) Olin duuniporukan kanssa risteilemässä alkuvuodesta ja saatuani laivarahaa oli tietysti aivan pakko ostaa jotain. En keksinyt yhtikäs mitään parfymeriasta sen kummemmin kuin korukaupastakaan, joten menin sitten ihan siihen tavalliseen tax free -kauppaan. Ja mitkäs sieltä tulivatkaan heti ensimmäisenä vastaan..! Kauan kaipaamani valkoiset korvien päälle asetettavat kuulokkeet! Mitään superlaatuahan nämä Sonyt eivät ole, mutta vallan passelit minun vaatimuksiini. Ongelmananihan oli se, että talvisaikaan ulkosalla tuuli tuivertaa nappikuulokkeita käytettäessä korvakäytäviini niin, että korvia alkaa särkeä kesken lenkin. Ei kiva. Kesällä taas lenkillä hikoilee sen verran, että napit alkaa putoilla korvista pois tai vähintäänkin "löystyä" :D Näiden kuulokkeiden kanssa ongelmaa ei ole! Plussana vielä tuo nappinen, jolla voi vastata puheluun ja ilmeisesti siinä on myös mikrofoni, eli puhelun voi myös hoitaa ilman luurin taskustapoistoa :) Super ♥

Seuraavissa pätkissä kurkitaan muutamiin artisteihin ja superbiiseihin :)

Tässä vielä suorat linkit ns. jatkopostauksiin aiheesta:

Osa 2

Osa 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)