perjantai 23. tammikuuta 2015

Me and music, part 2

Noniin, aiheen kakkososa on käsillä! KiNppuun! :)

Tuolloin Dire Straitsia päässäni soitellessani aloin sitten pohtia mitkä olisivat sellaiset THE merkittävimmät artistit elämäni ajalta. Tämä siksi, etten juurikaan jää kiinni yhteen artistiin, vaan keskityn enemmän yksittäisiin biiseihin (= kenties syy siihen etten tiedä albumeista mitään), jonka takia musta usein tuntuu, etten voi eritellä mitään lemppariartisteja, ainoastaan lempparibiisejä (jos osaan valita niistä kaikista miljoonista upeista biiseistä joita on tehty..). Listaa miettiessäni yksittäisiä artisteja/bändejä kertyi kuitenkin aika huomattava määrä..! 

Kaija Koon Tuulten viemää oli minun ihkaensimmäinen oma CD:ni, joten toki sitä tuli luukuteltua enemmän ja vähemmän ;) En kyllä enää nykyisellään oikeastaan välitä hänen musiikistaan, mikä on vähän kummaa. Harvaan artistiin olen myöhemmin elämässäni kyllästynyt, mutta tämä nyt ei valitettavasti enää nappaa. 

Kaijan jälkeen tuli poikabändit ja urakalla ;) Backstreet boysin We've got it going on oli jollakin kokoelmalevyllä, jonka sain jostain musiikkikerhosta (?) ja ihastuin siihen palavasti. Sitten se tuli muuallekin Suomeen ja alkoi soida radiossa ja yhtäkkiä kaikki oli niiiiiin ihastuneita Bäkkäreihin. Ja mua ärsytti, kun oisin halunnut pitää sen "itselläni" :D Haha. Forgive me, olin vasta 13v ;) Bäkkärien jälkeen tuli XL5 ja 7. Taivas, mutta en ole ollenkaan varma liittyikö näihin musiikki juuri ollenkaan xD Toki molemmilta tuli hyviäkin biisejä, joita kuuntelen vieläkin ajoittain.. *köhköh* mutta silti luulen, että poitsuilla itsellään oli enemmän tekemistä fanaattisuuteni kanssa ;)Poikabändivaiheen jälkeen tuli ihastus niin Eppu Normaalin biiseihin, kuin myös Dire Straitsiin ja Modern Talkingiin. Kuuntelin myös aivan järjettömän paljon Manic Street Preachersin albumia This is my truth tell me yours. Mulla oli stereot, jotka herättivät mut joka aamu kouluun alkaen soittaa tätä levyä :) Kyllä, olen nuoresta pitäen kuunnellut musaa AINA kun vaan mahdollista. Aamut meni aina liian nopeaan ja pian jo piti sulkea sterkat ja lähteä kouluun.. BLAAAH. 

Palavin rakastuminen noihin aikoihin tapahtui kuitenkin Savage Gardeniin. Ihania lyriikoita ja _kunnollisia_ biisejä. Ei sellaisia renksutuksia kuin suurin osa popista. Vaikkei niissäkään sinällään vikaa ole, aikansa ja paikkansa on niillekin. Siinä on vain jotain todella hienoa, kun on biisi, jossa on sisältöäkin. Oih, Savagen Universeä kuuntelin PALJON sen jälkeen kun muutettiin lapsuuskodistani naapurikaupunkiin.. Kuuntelin, ja haaveilin poikaystävästä :P Tai itse asiassa! Nythän muistankin, HAH! Annoin semipakit jollekin pojalle ja sitten harmittelin sitä jälkikäteen, JA kuuntelin Universea!

Universe inside of your heart
You gotta let me know
so you can be free baby
You wanted it so much
and now that it's over
you don't know what you want

Oivoi. Tätäkään en ois muistanu, ellen ois fiilistelläkseni laittanut kyseistä biisiä soimaan Spotifylle :D
Savagen jälkeen taisin pitkään pitää vain yksittäisistä biiseistä, tosin Enrique Iglesiakselta taisi tulla aika montakin biisiä, joista tykkäsin.. Kenties mulla oli siskolta lainassa myös hänen koko albuminsa..! ;) Itse asiassa tässä vaiheessa elämää, 2000-luvun alkupuolella, mulle iski omituinen rnb/hiphop/räppi-vaihe. Kai se oli siinä vaiheessa yleisestikin vaan niin pinnalla. Noh mutta, seuraava varsinainen artistitykkäys tulikin vasta muutaman vuoden päästä, nimittäin 30 seconds to mars. Aivan järjettömän hillittömän upeita biisejä! Jaredin ääni on suoraan taivaasta ja lyriikkaa löytyy! Kävin jopa kurkkaamassa kaverien keikan Hartwallilla maaliskuussa 2010 saatuani mieheltäni yllärinä lipun joululahjana ♥ Ja siis se on harvinaista se, että haluaisin lähteä jonkun tietyn artistin keikalle. Johtuen ehkä juuri tuosta biisisuuntautuneisuudesta sen sijaan, että suoranaisesti (enää aikuisiällä) fanittaisin tiettyä artistia.


30 secondsin jälkeen ainoa merkittävä yksittäinen artisti, jota ihailen, on ollut Anssi Kela. Jäbä on ihan järjettömän taitava kaiken suhteen mitä tekee (noh, tekeehän hän itse melkein kaiken) ja tuskin yllättää jos kerron, että pidän kovasti hänen kerronnallisesta tavastaan, että biisissä on aina jokin tarina :) Sanojen määrästä ei ainakaan ole puutetta tämän artistin kohdalla :D Plus tyyppi vaikuttaa ihan persoonana kovinkin miellyttävältä, huumorintajuiselta ja jalat maassa olevalta tavisihmiseltä, joka nyt vaan sattuu tekee törkeen hyviä biisejä ammatikseen. Uusi albumi muuten tulossa, olikohan se nyt keväällä/kesällä? Melkein en malta oottaa, niin superi oli edellinenkin! (katsos, oonhan mä sittenkin kokonaisia albumeitakin elämäni aika kuunnellut aika montaakin :P)

Näiden lisäksi ei olekaan sitten tainnut olla yhtä tiettyä merkittävää artistia, mitä nyt "pienehköä" Enrique-huumaa ollut havaittavissa tässä viime kuukausina :P Sen sijaan olen nykyään aivan koukussa tranceen/elektroniseen musiikkiin, mitä ikinä nyt onkaan (kun nää lajit on niin epäselviä..) :D Mutta siitä kenties joskus toiste.

Huh! Olihan niitä aika monta.. Vielä jäi mainitsematta pienemmän tason merkityksekkäät artistit, kuten Bryan Adams, Ricky Martin, Reckless Love, Bon Jovi ja ja ja.. ;) Seuraavassa (ja viimeisessä, huokaiskaa vaan helpotuksesta..!) osiossa saan vihdoin suositella muutamaa lempparibiisiäni! Ai että, tästä vasta hauskaa tuleekin ;)

Tässä vielä suorat linkit aiheen muihin postauksiin:

Osa 1

Osa 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)