keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Pieni avautuminen ystävällisyydestä

Tästä tekstistä saattaa tulla melkoisen paatoksellinen, mutta suodaan se nyt tähän kaiken treenihöpinän keskelle. Jumahdin aatoksiini sen verran pahasti, että pakko päästä suoltamaan omat mielipiteet pihalle :D 

Ihanainen Eve oli kirjoittanut niin mieltälämmittävän vastauksen mun kommenttiin, että siitä jäi oikein pitkäksi toviksi todella hyvä mieli. Jatkoin siitä pohtimahan, että miettikääpä oikeasti miten paljon superimpaa ihmisten keskellä ois olla, jos kaikki laukois aina ääneen, kun joku henkilö tai sen teko miellyttää häntä? Positiivisella palautteella on nimittäin aika törkeän mieletön voima, vaikken sanokaan, että se kaiken parantaa. Eikä sen tarvi tulla kuin yhdeltä henkilöltä, jos niikseen. Myönnettäköön, että olin jo lähes heittämässä pillit pussiin tän koko blogin kanssa, kunnes Eve linkkasi tän blogissaan. Olin ihan hämilläni ja vaikka se ei suoraa sanallista palautetta ollutkaan, niin sain siitä niin järjettömän innostuspiikin, ettei ole toviin tässä tyypissä nähty :D  Ja nyt taas tuntuu siltä, etten ikinä tahtois luopua tästä omien asioiden höpöttämisestä :) Kiitos Eve tästä

Tässä jossain vaiheessa kevättä eksyin Vauva-forumille ja jonkun tovin siellä lueskelin ihmisten juttuja, lähinnä ihmetelläkseni että mitäs ihmettä tämä meininki oikein on..! Ihmiset kirjoittaa siellä niin järkyttävää tekstiä toisilleen ja toisista ihmisistä, että en vain pysty ymmärtämään sitä. Mikä niitä vaivaa? Mitä ne saa siitä itselleen? MIKSI?! Sama homma ilmenee joidenkin bloggaajien kommenttiboksissa. Aivan järkyttäviä asioita päätetään laukoa ääneen, mut tietenkään "ei pahalla". Milläs helvetillä sitten? Ja taas joutuu pohtimaan, että MIKSI. Puuttuuko tapakasvatus, terve järki, mikä? Huh, kun alkaa verenpaine nousta ;)

En nyt yritä lässyttää, että ollaan kaikki kivoja toisillemme niin kaikki on hyvin, vaikka se varmaan siltä kuulostaakin (ja on osittain totta ;)), mut oishan se kiva jos ihmiset vähän pohtisivat myös omaa ulosantiaan. Ehkä kaikkia ei aina jaksa kiinnostaa miten muut ihmiset voi, mutta luulis, että se ois jokaisen tiedossa jo, että ihan itsekkäistä syistäkin kannattaa olla ystävällinen. Siitä tulee itselle paljon parempi fiilis kuin turhanpäiväisestä purnaamisesta. En myöskään tarkoita tällä höpötykselläni, että pitäisi olla mielinkielin kaikille maailman ihmisille, mutta mitäs jos sitä vaan ihan simppelisti silloin, kun tulee hyvä fiilis jostain, niin sanois sen ääneen? Mielellään, jos joku toinen ihminen sen aiheuttaa, niin kertois siitä? Mitä voi menettää?


3 kommenttia:

  1. Netti tekee ihmisistä aivottomia ja ilkeitä ihmisiä. Päin naamaa ei monellakaan olisi pokkaa sanoa puoliakaan asioista mitä netissä kirjoitellaan. Välillä melkein hävettää lukea sellaisia kirjoituksia. Mutta onneksi on niitä ihaniakin ihmisiä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta, mikäköhän ihme siinä on? Välillä johonkin ääliömäiseen kommenttiin/viestiin törmättyäni "hauskuutan" itseäni miettimällä, että mitä jos toi oliskin mun kirjoittama :D Ei apua sitä häpeän määrää..! Miten ne alkuperäiset kirjoittajat pystyy elää itsensä kanssa? :D Ei kykene ymmärtämään. Mutta tosiaan, onneks on TEITÄ ihania ihmisiä, jotka osaa olla ihmisiks missä vaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)