lauantai 12. syyskuuta 2015

Hiilariton pizzapohja

Nyt on pakko vihjaista: ihan järjettömän kätevän pizzapohjan saa aikaan vain kananmunilla! Bongasin reseptin alun perin Mariannan blogista ja oli aivan pakko kokeilla itsekin voiko tää olla syötävää. Pari päivää syöneenä voin vaan todeta, että voi! Ensimmäisellä haukkauksella olin maistavinani kananmunan, mutta en enää jälkimmäisillä. Ei suu tietenkään luule syövänsä kunnollista, aitoa, oikeaa pizzapohjaa, mutta eräänlaisena tavallaan huomaamattomana pizzatäytteiden kannattajana tää on ihan mahtava! Eikä peloistani huolimatta maistu siltä kuin söisin munakasta.

Erityisesti tämä pohja on kätevä jos koittaa yhtään kevennellä syömisiään ;) Varoa tosin täytyy, tää on ihan todella kevyttä sitten. Esim. omasta pizzastani saa vain 77 kcal/viipale, kun jaan pellillisen 16 osaan. Tosin mun pizza oliskin kaivannut vielä yhden tonnaripurkin lisää, samoin kuin enemmän juustoa, joten kyllähän ne kalorit olis noista lisäyksistä kasvaneet ihan kivasti. Nyt kuitenkin tein vain testipizzan jämäaineksista, kun en uskaltanut turhaan tuhlata, jos se vaikka olisikin ollut ihan kamalan makuista :D

Okei, homma menee siis näin: Tarvitset 5 kananmunaa. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaisista jämäkkää vaahtoa, joka ei putoa kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Valkuaisen joukkoon voi myös lisätä hippasen suolaa tuomaan makua. Keltuaiset kannattaa ensin rikkoa ja sekoittaa omassa kulhossaan, jonka jälkeen ne varovasti lisätään valkuaisten joukkoon. Ei sekoitella hirveällä vauhdilla, vaan hiljakseen käännellään tasaiseksi taikinaksi (en tiedä miksi näin, mutta josstain googlettamassani ohjeessa näin sanottiin, ja näin tein, ja näin ainakin toimi :D). Uunipellin päälle leivinpaperi, joka voidellaan kevyesti (en tiedä onko pakollista kun kaikkialla ei näin ohjeisteta, mutta voitelin varmuuden vuoksi vähäsen, ja hyvin irtoaa leivinpaperista) ja siihen päälle kaadetaan "munataikina" ja tasoitetaan. Uunihan on jo valmiiksi lämmitetty 200 asteeseen, joten tyrkätään pelti sinne n. 10 minuutiksi.

Ei se ihan kaikista tavallisimman näköinen pizzataikina..

Päällysten väkertäminen kannattaa aloittaa ajoissa, tosin itse en sitä tehnyt vaan kuvittelin ehtiväni kaiken tämän ensimmäisen uunituksen aikana. En ehtinyt, mutta eipä siitä mitään haittaa näyttänyt olevan, että esipaistettu pohja seisoi jonkun tovin kun järkkäilin täytteitä kuntoon. Esipaistetun pohjan päälle siis vaan kaikki mahdolliset täytteet mitä kukin haluaa, ja pizza takaisin uuniin n. 10-15 minuutiksi. Itse laitoin tortillakastikkeen jämät + ketsupin pohjalle, päälle maustetut tonnikalat, ananakset, sipulirenkaat, juuston ja pizzamausteen. Ja tuli hyvää! Suosittelen :)

Näyttääkin ihan aidolta tavaralta :) Mikä kätevä tapa saada nauttia tonnikalaa, ananasta ja sipulia kera juuston! :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)