maanantai 14. syyskuuta 2015

Osa 3 - kasvikset ja sokeri

Otsikosta varmaan neropateimmat jo päätteli, että seuraavaksi keskitytään kasvisten lisäämiseen ja sokerin vähentämiseen. Oon ehkä maailman surkein syömään kasviksia! Niin surkea, että se jo ihan naurattaa. Tai ennemminkin itkettää (itseäni). Onneksi tilanne ei ole se, että pitäisin kasviksia turhana pupunruokana tai mitään, että niiden itse syöminen olisi jokin ongelma. Ehei, pidän niistä oikeasti todella paljon. Ongelmana valitettavasti on niinkin typerä asia, kuin laiska aterioiden valmistus! En saa aikaiseksi väkerreltyä kunnon ruoka-annosta kera lisukkeiden, eli kasvisten! En edes helpoimman kautta, eli pakastevihanneksia sulattamalla. Niinpä seuraavan viikon ajan keskityn siihen, että vaivaudun jokaiselle lounaalle ottamaan kasan vihanneksia mukaan. On ne sitten tuoreita tai pakasteita.

En vielä vaadi itseäni syömään "puoli kiloa päivässä" (ei pidä vaatia liikoja kerralla, mutta toki se on pidemmän tähtäimen tavoite), mutta kun saisi edes itseään tottumaan siihen, että safka-annosta valmisteltaessa täytyy vähän tehdä muutakin kuin lapata se itse annos lautaselle. Jospa edes porkkanan kuorisi siihen rinnalle? Tai jos raastaisi niitä etukäteen purkkiin jääkaappiin? Silloin sitä valmistusta ei tarvitsisi tehdä juuri siinä hetkessä kun on aika syödä (ja on nälkä ja kaikki-mulle-heti-nyt-ja-mielellään-vaivatta). Porkkanaraaste on ehkä yks herkuimmista asioista kyllä maan päällä..! MIKSI en ole tehnyt sitä aina? MIKSI koen, että kasvisten syönti on se oikea asia, jonka suhteen olla laiska? HMPH. Otan mielelläni vertaistukea, jos sieltä löytyy joku toinenkin huono kasvistensyöjä :D

Kuva toukokuulta. Tämän voisi ottaa tavoitteeksi: toinen puoli lautasesta ruokaa, toinen puoli kasviksia.

Toisesta vkon muutoksesta lipsautinkin jo jotain, eli ylettömästä herkkujen syönnistä on tarkoitus päästä eroon. Jos en olisi malttamattomana ottanut tätä käytäntöön jo syyskuun 1. pvä, niin nyt tiistaina viimeistään alkaisin noudattaa sääntöä, jonka mukaan karkkia/ suklaata/ jäätelöä/ leivonnaisia/ herkkuja ylipäätään ei saa syödä ma-to. Vkonloput sitten on vapaata riistaa, mutta mikään pakko ei ole antaa tilanteen riistäytyä käsistä totaalisesti silloinkaan, mitä se ei onnekseni ole tehnyt vielä kumpanakaan vkonloppuna :)

Kuva toukokuulta. Voisin vähän tuuletella, etten ole koko syyskuun aikana ostanut itselleni karkkia! Kyllä, se on tuulettelun arvoinen suoritus :)

Oisin kuvitellu, että se olis jotakuinkin järkyttävän vaikeeta olla erossa herkuista, mutta yllätyksekseni se ei ole ollut. Ehkä nyt on vaan niin selkee päätös tehty, että asioiden on muututtava. Sitten sitä vaan menee sen päätöksen mukaan, eikä kyseenalaista sitä esim. joka kerta kun pitää mennä karkkihyllyn ohi kassalle ;) Eikä se nyt loppupeleissä ole ihan hirrrrveä vaatimus, että muutaman päivän vkosta syö siististi :D Sitä paitsi maailmassa on kaikenlaista muuta überherkullista syötävää, jotka ei ole niitä perinteisiä herkkuja. Nykyisellään itse asiassa ihan paahdettu kauraleipä juuston ja kinkkun kanssa on mulle herkkua :D Miten voi jokin maistua niin hyvältä? Maitolasi siihen messiin vielä, niin aijettä.

Näillä muutoksilla siis tällä kertaa eteenpäin ja kohti tavoitteita, hiljaa hyvä tulee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)