lauantai 25. huhtikuuta 2015

Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina

Oletteko kuulleet sellaisesta asiasta kuin Hopottajat? Linkistä pääsee heidän sivuillensa ja löytää tarkempaa tietoa aiheesta, mutta kaikessa lyhykäisyydessään kyseessä on sivusto, johon liittymällä saa mahdollisuuden päästä testaamaan erinäisiä tuotteita ja kertomaan niistä eteenpäin muillekin.

Minä sain testattavakseni pakastesuklaataikinan nimeltään Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina. Tästä linkistä pääsette Hopottajien kampanjasivulle lukemaan tuotteesta lisää :) Kyseessä on siis pakastealtaasta löytyvä suklainen taikina, jossa on myös ihania suussasulavia suklaahippusia! Taikinasta on myös yllättävän moneksi: sen lupaillaan toimivan niin kekseinä, kuin myös esim. juustokakkujen ja erilaisten piirakoiden pohjana. Itse innostuin tuotteen käyttämisestä juustokakun pohjana. Yhdistelin vähän tätä ja tätä reseptiä, ja lopputulemana tein juustokakun, johon tarvitsi seuraavia tuotteita:


          1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina

          4 liivatelehteä

         n. 180 g Pätkistä (itse käytin Pätkis-pussin, ne olivatkin jostain syystä helpompi raastaa kuin
           alkuperäiset Pätkikset! Paljon pehmeämpiä. Tuoreempia?)

         250 g mascarpone-tuorejuustoa

         1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

         0,5 dl kuumaa tummaa kaakaota (tai kahvia)

         kakun koristeluun 1 Pätkis + mahdollisia muita koristeita


Sitten vain keittiöön ja hihat heilumaan! :) Työvaiheet oli melko simppelit:

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 8-10 minuuttia tai kunnes se on kypsää. Pohjasta tuli itselläni hieman rapeahko, mutta onneksi päälle tuleva täyte ja yön yli jääkaapissa kylmettäminen pehmensivät sitä. Ehkä se kuitenkin oli hieman liian kauan siellä, joten tarkkuutta, tarkkuutta :)

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi.

3. Hienonna/raasta Pätkikset ja sekoita muruset mascarponeen.

4. Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita mascarpone-pätkismassaan.

5. Valmista haluamasi kuuma juoma (itse kahvivammaisena tein kuumaa kaakaota vedestä, leivontakaakaosta ja sokerista). Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne 0,5 desiin tuota kuumaa nestettä.

6. Valuta liivateneste hiljalleen ja samalla koko ajan hyvin sekoittaen mascarponemössöön.

7. Mössö vuokaan taikinan päälle, kelmu vuoan päälle ja jääkaappiin jäähtymään! Itse annan aina juustokakkujen kylmettyä yön yli, mutta sitä kait sanotaan, että ainakin muutama tunti pitäisi antaa jähmettyä.

Simple as that :) Itse vielä koristelin kakun raastetulla Pätkiksellä (näköjään vähän reilummallakin kädellä, huomaan näin jälkikäteen :D) ja laitoin muutaman pääsiäisen värisen namupalleron kakun päälle, kun sellaisia sattui irttaripussistani löytymään :) Ja herkullista oli, ihanan minttusuklaista! 


2 kommenttia:

  1. Näyttää ihan superhyvältä!! ♥_♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan täytyy itse sanoa, että se oli kyllä aika taivaallista :P Tykkään muutenkin kovasti juustokakuista, kun taas esim. tavallisista kermatäytekakuista mulle tulee ällöpahaolo :S Kai ne juustikset on jotenkin raikkaampia, vaikka makeita tietty nekin?

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)